Hjärttårta med mandel och vaniljEn riktig Alla-hjärtans-dags-tårta! Mandelmassa i kakan och vaniljkräm och körsbär inuti. Och grädde på såklart! Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Tårtbotten
Vaniljkräm
Körsbär
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en hjärtformad bakform på ca 1,5 liter med smör och stö den med ströbröd eller vetemjöl.
Riv mandelmassan grovt. Låt nu kakan svalna helt. Jämna till kakan om det behövs och dela sedan i tre lika tjocka bottnar. Blanda sylt och färsost i en skål och bred på det första lagret. Lägg på nästa botten och täck med vaniljkräm. Spritsa eller bred ut grädde på tårtan och dekorera med bär, frukt, choklad eller godis. Ställ svalt fram till servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LussekatterLussekatter och andra saffransbrödSaftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa... BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|